Nova sezona radionica robotike

Nakon ljetnog odmora spremni smo za nove izazove. Urbani centar i ove godine organizira besplatnu radionicu robotike koja će trajati cijelu školsku godinu. Kroz ljetne radionice upoznali smo sa osnovama programiranja mBot-ova, a sada je došlo vrijeme za proširiti znanje i spremiti se za Croatian Makers robotsku ligu u kojoj sudjeljuju gotovo sve osnovne škole i udruge iz cijele Hrvatske. U prošloj godini, polaznici robotike u Urbanom centru ostvarili su 2. mjesto u našoj županiji.

Polaznici će se upoznati sa mBot-ovima, od rastavljanja i sastavljanja do vrlo jednostavnog i zabavnog programiranja, primjerice kako isprogramirati trkaćeg robota. Osim s mBot-ovima, polaznici će se upoznati i sa osnovama Internet of Things (IoT) tehnologije i na taj način razvijati svoje znanje i vještine u programiranju i sklapanju elektroničkih sklopova. Mentor radionice je madi IT stručnjak Ivan Bumbak.

Radionica je namijenjena za osnovnoškolske uzraste, a početi će u petak 14. rujna 2018. i odvijati će se svaki petak u smjenama. Polaznici će dolaziti u terminu ovisno o njihovoj školskoj smjeni. Termini radionica su u jutarnjim satima od 9:00 do 10:30 te u popodnevnim satima od 16:30 do 18:00. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme, jer su mjesta ograničena.

Pratite nas i na Facebook stranici Urbanog centra gdje vas čakuje sve obavijesti vezane uz radionicu. Čekamo vas!