7 razloga zašto raditi u coworking prostoru

Iako u našem Urbanom inkubatoru trenutno nema slobodnih mjesta, donosimo vam nekoliko zanimljivih razloga zašto je rad u coworking prostoru dobar za Vas. Coworking pokret je krenuo oko 2005. u San Franciscu a iz godine u godinu sve je popularniji u cijelom svijetu. Mnogi naši poduzetnici i freelanceri preferiraju rad kod kuće ili u kafićima, a možda im ovih 7 razloga pomogne da počnu raditi u coworking prostoru:

  1. Fleksibilnost i samostalnost : coworking prostor omogućava fleksibilan raspored sati – organizirajte svoj posao prema vlastitom ritmu. Možete doći raditi kada želite, tim više što samo 30% ljudi koji rade u coworking prostoru dolaze tijekom „standardnog“ radnog vremena. Mnogo poduzetnika vole na primjer raditi u noćnim satima.
  2. Uštedjet ćete novac: kada radite u coworking prostoru, ne morate brinuti o režijskim troškovima, čišćenju i održavanju, za razliku od doma ili privatnog poslovnog prostora. U stanarinu coworking prostora su obično uključeni troškovi električne energije, grijanja i hlađenja, Internet veze itd.
  3. Povećat ćete produktivnost: jedna od brojnih prednosti coworkinga je odsutnost distrakcije – doma mogu vas mnogo stvari odvratiti od posla (televizija, djeca, kućni ljubimci) a također nije ni u kafiću lako koncentrirati se zbog buke klijenata. Razdvajanje privatnog od profesionalnog života pomaže povećavanju produktivnosti, tim više što ste u coworking prostoru okruženi s ljudima koji isto tako rade. Zapravo, 68% poduzetnika kažu da im je lakše koncentrirati se na rad kad su u coworking prostoru a 64% njih su primijetili da su sposobniji dovršiti zadatke na vrijeme.
  4. Bit ćete kreativniji : coworking donosi podršku kroz inspirativno i kreativno radno okruženje, a isto tako možete razmijeniti ideje, znanje i iskustva s kolegama koji imaju različite vještine od vas i od kojeg možete učiti nešto novo.
  5. Proširit ćete mrežu poslovnih kontakata: raditi u coworking prostoru s osobama koje ne poznajemo pruža priliku povezivanja i umrežavanja sa potencijalnim mentorima, stručnjacima ili partnerima za vaš poslovni projekt. Umjesto osjećaja izoliranosti, bit ćete integrirani u profesionalnu zajednicu s kojom ćete vjerojatno imati zajedničke točke.
  6. Stvoriti sinergiju pri razvoju inovacijskog potencijala grupe poduzetnika. U interakciji i radu s drugim osobama može se stvoriti prava suradnja.
  7. Razbiti ćete svakodnevnu poslovnu rutinu: coworking je često sinonim za dinamičnost, jer je to mjesto gdje se razviju inovacijski projekti, radi se s novim tehnologijama i redovito se upoznaju novi ljudi. Također, coworking promovira drukčiju poslovnu kulturu, s opuštenom radnom atmosferom bez pritiska.
16 04 2018|