”No sleep glasses” drugoplasirani na riječkom Startup Campu

Šibenski startup ”No sleep glasses” osvojio je fantastično drugo mjesto na međunarodnom Startup Campu Rijeka, koji je od 13. do 17. rujna održan u znanstveno tehnološkom parku Sveučilišta u Rijeci.

Nakon petodnevnog rada sa stručnim mentorima iz cijelog svijeta, projekt šibenskog  startupa je u konkurenciji 13 najboljih regionalnih startup tvrtki, ocijenjen je kao jedan od najpotentnijih za daljnji razvoj.  Za fenomenalan uspjeh startupa  ”No sleep glasses” su zaslužni Rusi sa šibenskom adresom Irina Demekhina i Andrej Mustafin, koji su uz  vrijedne sponzorske nagrade dobili priliku da u prosincu ove godine svoj projekt predstave i u moćnom ljubljanskom ABC akceleratoru.

”Dojmovi sa kampa su sjajni! Puno nam je značio rad s mentorima i ovo je za nas jedno veliko iskustvo. Tijekom rada na ideji mentori su nam dali mnoštvo korisnih savjeta o tome kako dalje razvijati projekt, ali nas i natjerali da na licu mjesta donesemo neke važne odluke koje će utjecati na budućnost ovog projekta i tvrtke u cjelini”, kazali su po završetku Startup Campa Rijeka Irina i Andrej.

”No sleep glasses” je inovativno hardversko rješenje kreirano za veću sigurnost vozača, koje pojednostavljeno rečeno, sprječavaju vozače za zaspu za volanom. Irina i Andrej trenutno razvijaju prototip, a u njihovoj „radionici“ sprema se i još nekoliko hardrverskih rješenja.

Na natjecanju Startup Camp Rijeka je sudjelovalo 13 pažljivo odabranih startupova, a ponosni smo i na drugog šibenskog predstavnika Marina Mršu koji je na natjecanju predstavio svoju web aplikaciju Peekator, namijenjenu vlasnicima ugostiteljskih objekata i trgovina. Inače, prvo mjesto osvojio je startup s Kosova, Publish AR.

18 09 2017|