Ogromno zanimanje Šibenčana za Blockchain

Tomislav Mamić, pokretač Blockchain Huba Split, u srijedu navečer na tvrđavi Barone održao je predavanje o Blockchain tehnologiji i promjenama koje ona donosi. Velik broj Šibenčana iz prve je ruke htio saznati na koji će način Blockchain i kriptovalute promijeniti moderno poslovanje, a time i svijet kakav danas poznajemo.

Kako uopće funkcionira Blockchain, kako je nastao Bitcoin i zašto mu svi vjeruju, koje prilike pruža Ethereum – boom valuta koja pomalo nadmašuje Bitcoin, što je to privatni ključ te tko su rudari samo su neke od  kompleksnih tema koje je ovaj stručnjak za Blockchain tehnologiju uspio Šibenčanima pojasniti na vrlo jednostavan i pitak način.

Uz brojne vrijednosti poput sigurnosti, brzine transakcija, transparentnosti i niskih troškova, pitanje je postoji li uopće nedostatak sustava. Iako je hakerima ovakav koncept poprilično intrigantan, genijalnost sustava nisu uspjeli probiti. Kriptografske funkcije Blockchaine za sada je nemoguće je izračunati i prevariti.

Danas ne možemo ni zamisliti da ne postoji Facebook ili Google. S mogućnostima koje ima Blockchain, poput fleksibilnosti da podrži spektar različitih primjena gotovo je sigurno da će nam sutrašnjica jednako tako biti nezamisliva i bez Blockchain tehnologije. Predavanje na tvrđavi Barone održano je u organizaciji Urbanog Centra Grada Šibenika.

05 10 2017|