Popunjeno i posljednje mjesto u Inkubatoru

Po prvi put od svog otvaranja 2014 godine, Urbani inkubator ispunjen je do posljednjeg mjesta. Od prvog veljače svih osam radnih mjesta u našem coworking prostoru je popunjeno. Naši stanari različitih su profila, od programera, preko arhitekata, pa sve do stručnjaka za EU fondove.

Upravo je zbog poticanja kreativnih industrija i inovacija te naprednih tehnologija Upravni odjel za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj i otvorio ovaj prostor u staroj gradskoj jezgri. Mladim poduzetnicima trudimo se olakšati prve korake na tržištu. Zajednički prostor za rad tako mogu koristiti po potrebi ili trajno za uistinu simboličnu cijenu, a pritom se ne moraju brinuti o režijskim troškovima, manjku tonera, komunalnim naknadama, čišćenju i održavanju. Osim što povlaštenim najmom ostvaruju znatne uštede, coworking prostori poput Inkubatora dokazano potiču kreativnost, omogućuju neposrednu razmjenu znanja i iskustava među poduzetnicima te samim tim jednostavnije savladavanje poslovnih i birokratskih izazova.

Svi ostali Šibenčani koji planiraju pokrenuti vlastiti posao uz slične uvjete, ne trebaju žaliti. Otvaranjem Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, Šibenik će dobiti čak 2000 četvornih metara suvremeno opremljenog prostora namijenjenog digitalnoj generaciji.

06 02 2018|