Top 5 besplatnih alata za start-up poduzetnike

Pokretanje poslovnog projekta je veliki pothvat, a malim tvrtkama koje su tek počele s radom svakako je u interesu da smanje rashode i povećaju prihode. Dobra vijest za vas: na Internetu se mogu naći mnogi besplatni alati korisni za vođenje svakodnevnih poslova.  Donosimo vam listu koja bi vam mogla prištedjeti novca i olakšati poduzetnički život.

  1. Platforme za prikupljanje novaca : „crowdfunding“ je posljednjih godina postao jedan od najpoznatijih alata za male startupe koje žele prikupiti novac za početni kapital ili daljnji razvoj ideje. Umjesto da dobijete novac od većih investitora u zamjenu za dio upravljačkih prava, putem „crowdfundinga“ financiraju vas korisnici   Ukoliko imate ideju za projekt, objavite je na Internetu uz kratko objašnjenje što želite napraviti i koliko vam novca treba. Što ste uvjerljiviji, veće su vam šanse za zaradu. Ukoliko dobro predstavite ideju, i postavite svoju crowdfunding kampanju, velike su šanse da ćete uspjeti prikupiti novac za početak vašeg poslovnog poduhvat. Najpopularnije platforme su: Kickstarter, Indiegogo, i RocketHub.

 

  1. Alati za izradu web-stranice bez programera: ne morate nužno znati programirati da biste imali lijepu web-stranicu s vizualnom i atraktivnom dizajnom. Postoje mnogi online alati uz pomoć kojih za relativno male novce možete sami napraviti svoju web-stranicu. Sve što vam treba je poznavanje engleskog jezika i minimalno tehničko predznanje vezano za web-dizajn. Primjeri website builders-a: Squarespace, WIX, Weebly.

 

  1. Online platforme za učenje: vjerojatno već znate da uspješni poduzetnik je onaj koji stalno uči nešto novo i upoznaje se s novim trendovima tržište. U tom cilju mogle bi vas zainteresirati besplatne obrazovane online platforme. Želite naučiti njemački jer imate klijente iz Austrije? Treba vam certifikat management-a za vođenje tima? Pitate se kako napredovati u vladanje digitalnih vještina? Na online platforme kao što su EdX, Alison ili Coursera, naći ćete hrpu besplatnog sadržaja i moći ćete proširiti vaše znanje iz određenog područja. Možete čak polagati ispite i stjecati certifikat, što će vam omogućiti konkurentniju poziciju na poslovnom tržištu.

 

  1. Izvori besplatnih fotografija: želite kvalitetne slike za vašu web stranicu ali ne možete platiti autorska prava? Postoje servisi na kojima su dostupne brojne fotografije za koje nije potrebno plaćanje, a u nekim slučajevima ni navođenje izvora. Potražite, uz pomoć tražilice, savršenu sliku za vaš sadržaj na stranicama kao što su Pexels, Stocksnap, ili Rawpixel.

 

  1. Računovodstveni programi: kada imate malo i mlado poduzeće, nije uvijek lako naći sredstva za usluge knjigovođe. Ako ste u takvoj situaciji, postoje knjigovodstveni softveri koji vam nude fakturiranje i praćenje troškova, a nude i mogućnost povezivanja bankovnih računa. Alati su potpuno besplatni i namijenjeni amaterima u računovodstvu, jer su dizajnirani da budu intuitivni za korištenje. Primjeri: Wave, Turbocash, Manager.
17 05 2018|