Novih pet radionica u Urbanom centru kreće od ponedjeljka 27. rujna 2021. godine, a riječ o radionicama robotike, krajobrazne arhitekture i skiciranja, programiranja u Minecraftu, fotografiji i programiranju u Unity 3D programu.

Robotiku će voditi Toni Mrđen, o ekologiji i krajobraznoj arhitekturi će mlade naraštaje podučavati Mate Rupić, programiranje u Minecraftu će se održavati pod vodstvom Martine Kolovrat, a programiranje u Unity 3D-u Luka Funda, dok će radionicu fotografije voditi Valerio Baranović.

Inače, Urbani centar postoji već sedam godina, ali proteklu godinu se radionice nisu održavale zbog pandemije koronavirusa. Upravo radi pandemije smo u ovom ciklusu smanjili broj upisanih na 15 po radionici te se polaznici mole da se pridržavaju epidemioloških mjera koje su na snazi.

Podsjetimo, Urbani centar se srodio s urbanom kulturom grada i postao mjesto okupljanja radi različitih radionica i predavanja gdje se uvijek može naučiti nešto novo.

Trudimo se naše sugrađane, a pogotovo mlade, suočiti i izložiti novim tehnologijama i znanjima te im pokazati što se događa u svijetu, a vrijedi istaknuti kako su sve radionice potpuno besplatne za sve uzraste Šibenčana.

Prostor Urbanog centra koriste i brojne šibenske udruge, poput Društva arhitekata Šibenik, Udruge turističkih vodiča sv. Mihovil, Šibenske udruge mladih – Š.U.M. i ostalih. Njima je korištenje također besplatno, sve u svrhu oživljavanja gradske jezgre.

U sklopu Urbanog centra djeluje i Urbani inkubator, odnosno ‘coworking’ prostor u kojem ljudi različitih profesija dijele zajedničko radno mjesto, a nerijetko jedni druge nadopunjuju svojim znanjima. U inkubatoru, koji se nalazi u srcu šibenske gradske jezgre, trenutačno se nalazi 10 stanara, od arhitekata, programera do grafičkih dizajnera.

20 09 2021|