Upoznajte se s našim stanarima iz Urbanog Inkubatora!

U narednim tjednima pisat ćemo o poduzetnicima koji rade u našem inkubatoru. Za početak smo se odlučili  predstaviti vam četvero kreativaca koji su postali naši stanari početkom ove godine. To su: Ana Bukvić, Vinka Protega, Nikolina Perkov Marin i Tomislav Knežević.

Prije nego što su odlučili započeti vlastiti posao u Urbanom Inkubatoru, njih četvero sudjelovali su prošle godine u EU Boot Campu, edukacijskom programu za pripremu i provedbu EU projekata u organizaciji grada Šibenika. Puna tri 3 mjeseca, od rujna do prosinca 2017. intenzivno su učili i radili uz mentorsku pomoć na pripremi konkretnih EU projekata. Uz to su svladali i brojne poduzetničke vještine, poput pregovaranja, marketinga i brojnih drugih. Nakon što su uspješno završili Bootcamp odlučili su ostati raditi u Urbanom Inkubatoru i okušati se u konzultantskim vodama.

Plod te tromjesečne poduzetničke avanture je osnivanje udruge „EU Start“ specijalizirana za EU projekte, u kojoj Ana, Tomislav, Vinka i Nikolina rade kao konzultanti. Klijenti su im svi oni koji žele aplicirati za dobivanje sredstva iz Europskih fondova. Ako imate poslovnu ideju ali ne znate kako je financirati, uz njihovu pomoć možete saznati koji je  EU natječaj pogodan za vaše želje i ideje, te ga napisati i predati u vaše ime. Već su uspješno prijavili nekoliko projekata, a klijenti su im bili među ostalima Grad Šibenik, Foto Klub Šibenik, plesna Udruga Sjene, Udruga Oksid, i OPG. A u udruzi EU Start svatko je specijaliziran za neki Europski fond. Tomislav i Nikolina su oba stručnjaci za ruralni razvoj, dok su Ana i Vinka više posvećene na socijalnim temama.

Četvero mladih poduzetnika oduševljeno je atmosferom i mogućnostima koje im nudi rad u Inkubatoru. Ozračje coworking prostora im se puno sviđa:

Ovdje ima poduzetnika različitih profila, što je odlično jer vam često trebaju stručnjaci različitih profila, nekada će za neki projekt biti potrebna pomoć arhitekta, a nekada grafičkog dizajnera. Zahvaljujući toj suradnji stalno dobijamo i nove ideje. – kaže Vinka Protega. Također naši mladi konzultanti hvale prednosti ugodne radne atmosfere u Inkubatoru: puno su produktivniji u radu jer nemaju pritiska, slobodniji su, mogu doći raditi kada žele. Tomislav naglašava kako su cijene stanarine prihvatljive a Nikolina koja je prije radila u banci je oduševljena ležernom atmosferom coworkinga.

27 04 2018|