Interes za radnim prostorom u Urbanom inkubatoru sve je veći pa smo odlučili povećati njegov kapacitet. Uz mali razmještaj i novi namještaj uspjeli smo „stvoriti“ još tri radne jedinice, koje će se vrlo brzo popuniti. Inkubator sada ima deset radnih mjesta, od čega je devet već popunjeno. A kakav interes vlada, izvjesno je da ćemo i to jedno mjesto vrlo brzo popuniti.

Sastav naših stanara zaista je šarolik. Programerima, arhitektima i stručnjacima za EU fondove pridružuju se i grafički dizajner te još jedna arhitektica. Nema sumnje da će u inkubatoru biti kreativno kao i do sada.

Upravo je zbog poticanja kreativnih industrija i inovacija te naprednih tehnologija Upravni odjel za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj i otvorio ovaj prostor u staroj gradskoj jezgri. Mladim poduzetnicima zajednički prostor za rad koriste za uistinu simboličnu cijenu, a pritom se ne moraju brinuti o režijskim troškovima, manjku tonera, komunalnim naknadama, čišćenju i održavanju.

Potreba za ovakvom vrstom radnog prostora očito je u porastu, a te će potrebe sigurno zadovoljiti otvaranje Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut. Šibenik će njime dobiti čak 2000 četvornih metara suvremeno opremljenog prostora namijenjenog digitalnoj generaciji.

06 03 2018|