„Internet of things“ u Urbanom centru!

Urbani centar jedna je od 100 ustanova koje će ove godine provoditi projekt „Napredne Internet tehnologije u hrvatskim školama“. Polaznici naših radionica robotike tako će tijekom ove školske godine uz robote i micro:bitove imati priliku raditi i sa Arduino MKR1000 opremom s dodatnim senzorom, a edukacije će biti usmjerene na Internet of things tehnologiju (IOT).

Grad Šibenik, odnosno Urbani centar, na natječaj Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) prijavio se zajedno sa udrugom Startup Šibenik te je odabran među 220 prijavljenih škola, udruga i ustanova na području cijele Hrvatske.

Urbani centar je i ove školske godine u suradnji s udrugom „Startup Šibenik“ dio Croatian Makers Lige s popularnom radionicom robotike, a sudjelovanje u projektu Napredne ‘Internet of Things’ tehnologije unutar nacionalnog pokreta STEM revolucije obogaćuje ga za još jednu besplatnu IT radionicu.

Do sada je u Urbanom centru educirano preko 250 djece i učenika, a očekuje se da će samo u projektu IOT kroz školsku godinu 2017./2018. sudjelovati oko 1000 učenica i učenika na području cijele Hrvatske.

Zanimljivo je i to da će se tokom godine otvoriti i dva pojedinačna natječaja za sve uključene u projekt, a osim pojedinačnih, u planu je i jedan veliki kolaboracijski projekt krajem školske godine na kojem će sudjelovati sve ustanove. Ovakvi natječaji omogućuju djeci razvijanje vlastitih kreativnih rješenja na neku od zadanih tema.

19 10 2017|