URBANI CENTAR

>Urbani centar
Urbani centar

Što je Urbani centar?

Djeca željna znanja o novim tehnologijama, početnici u svijetu poduzetništva, udruge koje potiču razvoj društva i građani zainteresirani za informacije vezane uz Europsku uniju – svoj su trajni dom dobili u Urbanom centru na Starom pazaru.

Otkako je otvoren u listopadu 2014. godine, moderno oblikovan Centar postao je centralno mjesto u Šibeniku na kojemu se i djeca i odrasli mogu besplatno educirati, udruge bez ikakve naknade okupljati, a građani informirati o životu i poslovanju u zemljama Europske unije.

U nepune tri godine postojanja, Centar je organizirao 22 pomno odabrane i potpuno besplatne radionice i edukacije na kojima je 400 Šibenčana svih životnih dobi imalo priliku savladati nova znanja i vještine. Uz to, Urbanim centrom redovito se služi 15 šibenskih udruga koje su u tom prostoru do sada organizirale više od stotinu sastanaka.

Urbani centar za najmlađe

Jedino se u urbanom centru najmlađi Šibenčani tijekom cijele godine mogu besplatno educirati o modernim tehnologijama, iz prve se ruke upoznati sa zanimanjima budućnosti poput robotike, i savladati konkretne vještine poput kreiranja videosadržaja. Najsuvremeniji tehnološki uređaji kojima centar raspolaže, poput virtualnih naočala Oculus Rift, dodatni su poticaj djeci zainteresiranoj za IT tehnologije i zasigurno jedan od razloga zbog kojih centar bilježi sve veći interes za radionice.

O besplatnim radionicama za djecu urbani centar redovito informira putem svojih online kanala, a sve što je potrebno za sudjelovanje je poziv ili e-mail centru.

Urbani centar za odrasle

Urbani centar redovito u svom prostoru organizira i besplatne edukacije za odrasle, a fokus je na sadržajima koji potiču poduzetnički duh u gradu te konkretnim znanjima uz pomoć kojih Šibenčani mogu uspješnije poslovati.

Promidžba i prodaja putem digitalnih kanala, pisanje EU projekata, tajne dobrog knjigovodstva, upotreba IT tehnologija u poslovanju – samo su neke od radionica koje je urbani centar osmislio za Šibenčane.

Svaki šibenski poduzetnik, kao i oni koji to tek planiraju postati, na besplatnim edukacijama Urbanog centra steći će konkretna znanja kojima može kvalitetno pokrenuti ili dodatno unaprijediti poslovanje.

Urbani centar za Udruge

Otvaranjem Urbanog centra i šibenske udruge dobile su jedinstven prostor u kojemu mogu organizirati svoje aktivnosti i okupljati članove. Prostorom se u dogovorenim terminima bez ikakve naknade redovito služi 15 udruga i više od 1300 njihovih članova.

Sve što trebaju napraviti udruge na području Šibensko-kninske županije, koje se žele besplatno služiti prostorom i opremom Urbanog centra, je aplicirati za status Prijatelja Urbanog centra. Nakon dobivanja statusa, troškove njihova okupljanja snosit će grad Šibenik, a udruge će to kompenzirati društveno korisnim radom.

Informacijski centar Europske unije

Važan dio urbanog centra je i Europe Direct Šibenik, svojevrsno predstavništvo Europske unije u Šibensko-kninskoj županiji, gdje građani mogu doznati sve što ih zanima o životu i poslovanju u EU te o mogućnostima financiranja iz fondova EU.

U zemljama članicama otvoreno je više od 500 Europe Direct informacijskih centara kako bi se pojednostavnio pristup informacijama vezanim za Europsku uniju, ali i na jednome mjestu građanima osiguralo sve sadržaje vezane uz zakone, politike i programe EU.

Kako postati prijatelj Urbanog centra? 

Prostor i oprema Centra na raspolaganju su Javnoj upravi Šibenika, stanarima Urbanog inkubatora, udrugama građana i svim ostalim fizičkim i pravnim osobama. Stanari Inkubatora prostor Centra koriste za održavanje sastanaka, radionica i predavanja, a pri odabiru termina imaju prednost pred prijateljima Urbanog centra i ostalim fizičkim i pravnim osobama. Prijatelji/članovi Urbanog centra mogu postati sve udruge građana sa sjedištem na području Šibensko-kninske županije i u dogovorenim terminima prostor i opremu koristiti besplatno.

Sve ostale pravne i fizičke osobe prostor i opremu urbanog centra mogu koristiti u preostalim slobodnim terminima, a usluge korištenja prostora i opreme određene su cjenikom.

Kontaktirajte centar!

Dodatne informacije o funkcijama Urbanog centra i programima koje provodi potražite na lokaciji u Ulici kralja Zvonimira 7a (Stari pazar) putem fan stranice na facebooku, e-mailom na adresu info@ucsibenik.hr ili na broj telefona 022/310-855.

Postanite prijatelj Urbanog centra!

JAVITE NAM SE